Menü
Dr. Jászberényiné
Balogh Judit
kineziológus, reiki mester tanár

A kineziológia

A kineziológia alternatív személyiség-, képesség és készségfejlesztő módszer.
Mély szinten életünk valamennyi tapasztalata benne van a test és az agy memóriájában, sőt generációs örökségünk, előző életeink lenyomatai is.

 

Valamennyi jelenlegi problémánk visszavezethető a múltban történt eseményekre, traumatikus élményekre. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van „lehívni” ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a stressz, trauma, negatív tapasztalat által okozott működési zavarokat.

 

Lehetnek ezek olyan események, élethelyzetek is, amelyekre már nem emlékszünk,vagy nem is emlékezhetünk. Pl: az apukánk fiút szeretett volna elsőszülöttként és mi mégis lányok lettünk. Aztán egész életünkben próbálunk az apukánknak megfelelni, de sosem érezzük, hogy elég jók vagyunk. Ez a megfelelési kényszer kihat az élet más területeire is. (párkapcsolat, munkahely, nőiség elfogadása, anyaszerep, önbizalom, stb) A kliens pedig a jelenben itt ül előttem és mondjuk az a panasza enyhébb esetben, hogy türelmetlen, szorong, rosszul alszik ,vagy már a pánikbetegség jelei is előfordulnak nála.

 

A kineziológiai kezelés során felszínre kerülnek a múltban rögzült korlátozó minták, blokkok melyeket különböző korrekciók segítségével oldunk, így aktiválódik a szervezet öngyógyító mechanizmusa és testi-lelki gyógyulás következik be.

 

Ez a módszer a lehető leggyengédebb módon vezeti- a kineziológus segítségével- a klienst az önismeret útján. A saját lelkünkbe tett utazás-ami egyszerre lehet nagyon nehéz és csodálatos- pedig megajándékoz bennünket az önmagunkba vetett hit, szeretet és erő érzésével . Ezután pedig minden problémát feladatként fogadunk tudva, hogy minden képesség és készség megvan bennünk a megoldáshoz.

 

A KEZELÉSRŐL

A kezelések nyugodt , kellemes környezetben zajlanak.

 

Természetesen beszélgetéssel kezdünk. A kliens elmondja a problémáját, beszél mindazokról a dolgokról körülményekről, amit fontosnak tart.

 

Ezután rövid anamnézisfelvétel következik, rögzítek pár adatot, felteszem én is a kérdéseimet, hogy tisztábban lássak.

 

Az izomtesztelés során  a kliens előttem áll és a lazán előretartott karjait fogom finom nyomással érinteni. Az oldás során természetesen megbeszéljük az adott teszteredményeket, a kliens érzéseit, felszínre bukkanó emlékeit, gondolatait.

 

A korrekciók gyengédek és igen változatosak lehetnek. (pl: mozgásos ,vizualizációs, csakra stb ) Az oldást- ha szükség van rá – kiegészíthetik, vagy megkönnyíthetik különböző craniosacralis technikák. ( lsd: „A cranosacralis terápiáról”, a menüben. )

 

A kezelés végén megbeszéljük a tapasztalatokat és kitesztelem a következő oldás ( ha szükség van rá) időpontját, az esetleges házi feladatot. Általában 3 hét telik el két kezelés között. Ez az idő szükséges az oldás beépüléséhez, az energiák kiegyensúlyozódásához.

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy 5-6 kezelés szükséges egy- egy probléma esetén, de ez nagyon egyéni. Lehet ennél kevesebb és több is.

 

Egy kezelés időtartama kb 1-1.5 óra.